MFSF JÁNOŠÍKŮV DUKÁT
- MFSF Jánošíkov dukát
- Historie festivalu
- ZÁŠTITA NAD XXV. MFSF JÁNOŠÍKOV DUKÁT 2024
- PLAGÁT 2024
- DOPROVODNÉ PROGRAMY 2024
- SOBOTA
- NEDEĽA
- Program XXV. ročníku MFSF Jánošíkov dukát 2024
- POZVANÉ SÚBORY 2024
- MÚTENIE MÁSLA
- Stretnutie Jánošíkovcov
- Ľudoví remeselníci
- Tanečná dieľňa
- Fotogalerie
- Sponzoři a partneři
- Mediálni partneri a tiskové zprávy
- Kniha návštěv
- KONTAKTY
- Mapa stránek
Neděle 22. června 2025
French 75 SH [ Specialita k pití ]
French 75
SH
(french soasansenk)
RECEPTURA
6 cl gin
4 cl čerstvě lisovaná citrónová šťáva
2 cl cukrový sirup
1 cl anýzový likér
Louis Girardot brut
Do šejkru alespoň do poloviny naplněného ledem odměřte gin, citrónovou šťávu, cukrový sirup a anýzový likér (může ho být i o něco méně), protřepejte a tento základ nalijte do šampaňské misky. Doplňte šumivým vínem Louis Girardot brut. Doporučení: Typ sklenky dodržte; použijete-li např. flétnu na šumivé víno, nápoj po dolití šumivým vínem vypění a pravděpodobně jeho část sklenku opustí. S miskou se vám to nemůže stát.
(Receptura nápoje byla formulována v roce 1925 v Harry's New York Baru v Paříži. Zde ji můžete dosud ochutnat.)
Poznámka:SH Nápoj se připravuje v šejkru
SH
(french soasansenk)
RECEPTURA
6 cl gin
4 cl čerstvě lisovaná citrónová šťáva
2 cl cukrový sirup
1 cl anýzový likér
Louis Girardot brut
Do šejkru alespoň do poloviny naplněného ledem odměřte gin, citrónovou šťávu, cukrový sirup a anýzový likér (může ho být i o něco méně), protřepejte a tento základ nalijte do šampaňské misky. Doplňte šumivým vínem Louis Girardot brut. Doporučení: Typ sklenky dodržte; použijete-li např. flétnu na šumivé víno, nápoj po dolití šumivým vínem vypění a pravděpodobně jeho část sklenku opustí. S miskou se vám to nemůže stát.
(Receptura nápoje byla formulována v roce 1925 v Harry's New York Baru v Paříži. Zde ji můžete dosud ochutnat.)
Poznámka:SH Nápoj se připravuje v šejkru
UMÍSTĚNÍ
- Lokalita: Starý Plzenec
- Území obce: Starý Plzenec
- Správní obvod 2: Starý Plzenec
- Správní obvod 3: Plzeň
- Území NUTS 4: Okres Plzeň-město
- Území NUTS 3: Plzeňský kraj
- Území NUTS 2: Jihozápad
- Turistická oblast: 08 Plzeňsko
- Turistický region: Plzeňsko
DALŠÍ INFORMACE: http://www.bohsekt.cz
Typ záznamu: Specialita k pití
AKTUALIZACE: Radka GAJDUŠKOVÁ (Beskydy-Valašsko, racr) org. 2, 15.03.2004 v 15:07 hodin